Storkundeordning.
Registreringsafgift kr. 27.900,00
EJENDOMMEN:
Ejerlejlighederne nr. 1, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 29, 30, 31, 33, 34, 37, 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 og 53, alle af matr.nr. 4 aæ Tranegilde by, Ishøj
BELIGGENHED:
Vejlebrovej 113 – 115
2635 Ishøj |
Anmelder:
Advokaterne
C.C. Jørgensen & M. Winsløv
Greve Midtby Center 2 A
2670 Greve
Tlf. 43 90 50 80
CVR-nr. 18 27 76 46
|
V E D T Æ G T E R
F O R
EJERFORENINGEN ÅPARKEN III
§ 1
Foreningens navn, område, hjemsted og værneting
1.1. Ejerforeningens navn er ”Ejerforeningen Åparken III”.
1.2. Dens område er matr.nr. 4 aæ Tranegilde by, Ishøj, beliggende Vejlebrovej 113 – 115, 2635 Ishøj (i det følgende kaldet hovedejendommen) og ejerlejligheder udmatrikuleret herfra.
1.3. Foreningens hjemsted er Ishøj Kommune.
1.4. Foreningens værneting er Retten i Glostrup for alle tvistigheder i ejerlejlighedsanliggender, såvel mellem ejerlejlighederne indbyrdes som mellem foreningen og ejerlejlighedsejerne. Foreningen ved dennes formand er som sådan rette procespart for alle fælles rettigheder og forpligtelser i foreningens anliggender.
§ 2
Formål
2.1. Foreningens formål er at administrere de fra hovedejendommen udstykkede ejerlejligheder samt at forestå drift og vedligeholdelse af veje, stier, parkerings- og friarealer samt ledninger og installationer i jord indenfor ejerforeningsområdet.
2.2. Ejerforeningen har derudover til formål at varetage medlemmernes interesser og i relevant omfang at regulere medlemmernes anliggender, rettigheder og forpligtelser.
2.3. Foreningen er således bl.a. berettiget og forpligtet til i overensstemmelse med nærværende vedtægter at opkræve fællesbidrag, at betale fællesudgifter, at tegne sædvanlige forsikringer, at sørge for renholdelse, vedligeholdelse og fornyelse i det omfang sådanne foranstaltninger efter ejendommens karakter må anses for påkrævet samt at sørge for, at ro og orden opretholdes i ejendommen.
§ 3
Medlemskreds
3.1. Som medlemmer af foreningen kan kun optages ejere af ejerlejligheder i ovennævnte ejendom.
3.2. Medlemskabet er pligtmæssigt og indtræder den dag, hvor den pågældende ejers skøde, uanset om det er betinget eller ej, anmeldes til tinglysning. Såfremt den pågældende ejer overtager ejerlejligheden forinden nævnte tidspunkt, indtræder medlemskabet dog på overtagelsesdagen.
3.3. Den tidligere ejers medlemskab ophører samtidig med den nye ejers indtræden, men den tidligere ejers forpligtelser over for foreningen ophører dog først, når den nye ejers skøde er endeligt og foreligger i tinglyst stand uden præjudicerende retsanmærkninger, og når samtlige forpligtelser og restancer pr. overtagelsesdagen er opfyldt og betalt.
3.4. Den til enhver tid værende ejer af en ejerlejlighed under foreningen indtræder i den tidligere ejers rettigheder og forpligtelser over for foreningen og hæfter således bl.a. for den tidligere ejers restancer til foreningen af enhver art og til enhver tid.
§ 4
Hæftelsesforhold
4.1. Medlemmerne hæfter subsidiært, personligt og solidarisk for foreningens forpligtelser over for tredjemand.
4.2. Medlemmerne er berettiget og forpligtet over for foreningen i forhold til ejerlejlighedens fordelingstal.
4.3. Hver lejligheds fordelingstal fastsættes som lejlighedens areal i forhold til summen af alle lejligheders areal.
§ 5
Generalforsamling
5.1. Foreningens øverste myndighed er generalforsamlingen.
5.2. De af bestyrelsen trufne afgørelser kan af ethvert medlem, hvem afgørelsen direkte vedrører, indbringes for generalforsamlingen. Begæring om indbringelse for en generalforsamling har normalt opsættende virkning for den trufne afgørelse, såfremt begæringen afgives senest en uge efter afgørelsen er meddelt det pågældende medlem.
5.3. Foreningens generalforsamlinger afholdes i foreningens hjemstedskommune.
5.4. Foreningens ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af april måned.
§ 6
Indkaldelse til generalforsamling
6.1. Indkaldelse af medlemmer til foreningens ordinære generalforsamling foretages skriftligt af bestyrelsen eller administrator med mindst 14 dages varsel.
6.2. Indkaldelsen skal indeholde dagsorden samt angive tid og sted for generalforsamlingen.
6.3. Med indkaldelsen skal medfølge det reviderede regnskab for det afsluttede regnskabsår og forslag til budget for indeværende år.
6.4. Endvidere skal medfølge forslag fra bestyrelsen, der agtes stillet på generalforsamlingen.
6.5. Ethvert medlem har ret til at få et angivet emne behandlet på generalforsamlingen. Begæringen om at få et emne behandlet af den ordinære generalforsamling må være indgivet skriftligt til bestyrelsens formand senest inden udgangen af marts måned. Bestyrelsen skal medsende forslaget i indkaldelsen, og såfremt indkaldelse er sket, skal forslaget eftersendes.
§ 7
Ekstraordinær generalforsamling
7.1. Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når bestyrelsen finder anledning dertil, når det til behandling af et angivet emne begæres af mindst halvdelen af foreningens medlemmer efter fordelingstal, når en tidligere generalforsamling har besluttet det, når et medlem i medfør af disse vedtægter kræver en bestyrelsesbeslutning indbragt for generalforsamlingen, eller når administrator forlanger dette.
7.2. Indkaldelse af medlemmer til en ekstraordinær generalforsamling sker skriftligt af bestyrelsen eller af administrator med et varsel på mindst 8 dages varsel.
7.3. Med indkaldelsen skal medfølge det eller de forslag, der har givet anledning til den ekstraordinære generalforsamling.
§ 8
Dagsorden
Dagsorden for den ordinære generalforsamling skal omfatte følgende punkter:
1. Valg af dirigent.
2. Bestyrelsens aflæggelse af årsberetning for det senest forløbne år.
3. Bestyrelsens forelæggelse til godkendelse af årsregnskab og status med påtegning af revisor.
4. Bestyrelsens forelæggelse af driftsbudget for indeværende regnskabsår.
5. Valg af 3 – 5 medlemmer til bestyrelsen.
6. Valg af 2 suppleanter til bestyrelsen.
7. Valg af revisor.
8. Valg af administrator.
9. Behandling af indkomne forslag.
10. Eventuelt.
§ 9
Dirigent
9.1. Generalforsamlingen vælger en dirigent, der afgør om generalforsamlingen er lovlig, som leder generalforsamlingen og afgør alle spørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde, stemmeafgivning og dennes resultat.
§ 10
Stemmeret
10.1. Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved stemmeflerhed i henhold til fordelingstal.
10.2. Stemmeretten kan udøves af et medlems ægtefælle eller af anden myndig person, som medlemmet skriftligt har givet fuldmagt dertil.
10.3. Til beslutning om ændring af denne vedtægt, om væsentlige forandringer, forbedringer eller istandsættelse af fælles bestanddele og tilbehør eller om salg af væsentlige dele af disse kræves dog, at mindst 2/3 af stemmerne efter fordelingstal er repræsenteret på generalforsamlingen, og at mindst 2/3 af de således repræsenterede stemmer for forslaget.
10.4. Såfremt forslaget uden at være vedtaget efter denne regel har opnået tilslutning fra mindst 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede efter fordelingstal, afholdes ekstraordinær generalforsamling inden 14 dage, og på denne kan forslaget – uanset antallet af fremmødte – vedtages med 2/3 af de afgivne stemmer efter fordelingstal.
§ 11
Protokol
11.1. I en af bestyrelsen autoriseret protokol optages en kort beretning om forhandlingerne på generalforsamlingen. Beretningen underskrives af dirigenten og formanden for bestyrelsen, og en kopi heraf udsendes snarest muligt til medlemmerne.
§ 12
Bestyrelsen
12.1. Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen og består af 3 – 5 medlemmer, hvoraf 1 medlem vælges fra Andelsboligforeningen Åparken III medens de 2 – 4 øvrige vælges blandt de øvrige medlemmer af ejerforeningen. Bestyrelsen konstituerer sig selv. Desuden vælges 2 suppleanter.
12.2. Valgbare er foreningens medlemmer.
12.3. Det påhviler bestyrelsen at lede foreningen i overensstemmelse med nærværende vedtægter og generalforsamlingens beslutninger.
12.4. Bestyrelsen kan ved en forretningsorden træffe nærmere bestemmelse om udførelsen af sit hverv.
§ 13
Bestyrelsesmøder
13.1. Bestyrelsens formand indkalder til bestyrelsesmøde, så ofte der findes anledning hertil, samt når et medlem af bestyrelsen begærer dette.
13.2. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når 3 medlemmer er til stede.
13.3. Beslutning træffes ved simpel stemmeflerhed. Står stemmerne lige, er formandens stemme afgørende.
13.4. I en af bestyrelsen autoriseret protokol optages en kort beretning om forhandlingerne på bestyrelsesmødet. Beretningen underskrives af de bestyrelsesmedlemmer, der har deltaget i mødet.
§ 14
Administrator
14.1. Administrator vælges hvert år på den ordinære generalforsamling.
14.2. Administrator er befuldmægtiget til at handle på foreningens vegne i alle forhold vedrørende den daglige drift.
14.3. Administrator fører et forsvarligt regnskab under bestyrelsens og revisionens kontrol.
§ 15
Tegningsret
15.1. Foreningen forpligtes ved underskrift af et medlem af bestyrelsen sammen med formanden.
15.2. Bestyrelsen meddeler administrator sædvanlig administrationsfuldmagt.
§ 16
Årsregnskab
16.1. Foreningens regnskabsår er kalenderåret.
16.2. Første regnskabsår løber dog fra foreningens stiftelse til den 31. december 2008.
16.3. Det af bestyrelsen godkendte årsregnskab underskrives af bestyrelsen og påtegnes af revisor.
§ 17
Revision
17.1. Foreningens årsregnskab revideres af en revisor, der vælges på generalforsamlingen.
17.2. Revisor skal være registreret eller statsautoriseret.
17.3. Revisor har adgang til at efterse alle regnskabsbøger og beholdninger og kan fordre enhver oplysning, som revisor finder af betydning for udførelsen af sit hverv.
17.4. Der føres en revisionsprotokol. I forbindelse med sin beretning om revision af årsregnskab skal revisor angive, hvorvidt revisor finder forretningsgangen betryggende. Hver gang indførsel i revisionsprotokollen er sket, skal denne fremlægges på førstkommende bestyrelsesmøde, og de tilstedeværende medlemmer af bestyrelsen skal ved deres underskrift bekræfte, at de har gjort sig bekendt med indførelsen.
§ 18
Kapitalforhold
18.1. Foreningen skal, bortset fra en rimelig driftskapital, ikke oparbejde nogen formue, men i økonomisk henseende alene opkræve de nødvendige bidrag fra medlemmerne til at betale foreningens udgifter.
18.2. Det kan dog på en generalforsamling vedtages, at der skal ske henlæggelser til bestemte formål, f.eks. fornyelser og øvrige istandsættelser, og det kan på generalforsamlingen vedtages, at foreningen optager lån.
18.3. Foreningens kontante midler skal være anbragt i bank, sparekasse eller på postgiro.
§ 19
Budget og medlemsbidrag
19.1. Bestyrelsen udarbejder hvert år et budget, der viser foreningens forventede udgifter. Budgettet forelægges generalforsamlingen til godkendelse.
19.2. Til dækning af foreningens udgifter betaler medlemmerne i forhold til de for ejerlejlighederne fastsatte fordelingstal en årlig fællesudgift, hvis størrelse fastsættes af bestyrelsen på grundlag af det af bestyrelsen udarbejdede og af den årlige generalforsamling godkendte driftsbudget.
19.3. Den årlige fællesudgift betales månedsvis forud til ejendommens administrator.
19.4. I tilfælde af uforudsete nødvendige udgifter er bestyrelsen bemyndiget til at opkræve ekstraordinære bidrag fra medlemmerne. Sådanne ekstraordinære bidrag må indenfor et kalenderår ikke uden godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling samlet overstige 10 procent af det på sidste generalforsamling fastsatte årlige bidrag baseret på de af generalforsamlingen godkendte driftsbudget.
19.5. Efter godkendelse af årsregnskab på generalforsamlingen skal en eventuel efterbetaling af fællesudgifter indbetales senest 14 dage efter påkrav.
19.6. Indtil de enkelte ejerlejligheder er særskilt vurderet er medlemmerne pligtige – udover bidrag til fællesudgifter – at betale en forholdsmæssig andel af de ejendomsskatter og afgifter, der er pålagt den samlede ejendom i forhold til fordelingstal. Beløbet betales senest 14 dage efter, at påkrav herom er fremsat.
§ 20
Panteret
20.1. Til sikkerhed for betaling af fællesudgifter og i øvrigt for ethvert krav, som foreningen måtte få overfor et medlem, herunder udgifterne ved et medlems misligholdelse, vil nærværende vedtægter være at tinglyse pantstiftende med 1. prioritets panteret på hver ejerlejlighed for et beløb stort kr. 43.000,00, skriver kroner firtitretusinde 00/100. Andelsboligforeningen Åparken III stiller således alene sikkerhed med kr. 43.000,00, skriver kroner firtitretusinde 00/100.
20.2. Panteretten respekterer de på ejerlejligheden og hovedejendommen påhvilende servitutter og byrder.
20.3. Ved fremsættelse af skriftligt påkrav som følge af for sen betaling af pligtige ydelser til foreningen er administrator berettiget til at opkræve et gebyr.
20.4. Det skyldige beløb forrentes herudover uden særlige påkrav fra den førstkommende 1. i en måned efter forfaldsdagen med en årlig rentesats svarende til den til enhver tid i rentelovens § 5 fastsatte rente.
§ 21
Vedligeholdelse
21.1. Den indvendige vedligeholdelse og istandsættelse af den enkelte ejerlejlighed påhviler de enkelte ejerlejlighedsejere. Al anden vedligeholdelse og istandsættelse foranstaltes af foreningen for dennes regning og afholdes som en fællesudgift.
21.2. Ved indvendig vedligeholdelse og modernisering forstås såvel maling, hvidtning og tapetsering som vedligeholdelse af gulve, murværk og puds, den indvendige side af døre og vinduer samt alt lejlighedens udstyr, herunder elektriske installationer, vandhaner, radiatorer, radiatorventiler, sanitetsinstallationer, tilgangs- og afløbsrør ud til den fælles faldstamme samt alt, hvad det i øvrigt efter den til enhver tid gældende lejelovgivning måtte påhvile lejeren at vedligeholde og forny.
21.3. Såfremt foreningen efter godkendelse på en generalforsamling foranstalter udført udvendige vedligeholdelses- eller istandsættelsesarbejder, hvor det efter foreningens skøn findes nødvendigt eller hensigtsmæssigt, at der samtidig hermed udføres følgearbejder i den enkelte lejlighed, er den enkelte ejerlejlighedsejer forpligtet til at lade disse udføre.
21.4. Hvis en ejerlejlighed groft forsømmes, eller forsømmelsen vil være til gene for de øvrige medlemmer, kan bestyrelsen kræve fornøden vedligeholdelse og istandsættelse foretaget indenfor en fastsat frist. Oversiddes denne frist, kan bestyrelsen sætte den pågældende lejlighed i stand for ejerlejlighedsejerens regning og om fornødent fyldestgørelse i foreningens pant. Om nødvendigt kan bestyrelsen forlange, at det pågældende medlem fraflytter lejligheden, så længe istandsættelse pågår.
21.5. Enhver ejerlejlighedsejer er pligtig at give de af bestyrelsen udpegede håndværkere adgang til sin ejerlejlighed, når dette er påkrævet af hensyn til reparationer, istandsættelse eller ombygninger.
21.6. Vedligeholdelses- eller istandsættelsesarbejder, der skal foranstaltes af foreningen for dennes regning, skal efter endt udførelse besigtiges af 2 bestyrelsesmedlemmer i forening eller af den eventuelt ansatte vicevært og et bestyrelsesmedlem i forening, og regninger vedrørende arbejdets udførelse skal anvises til betaling af de nævnte. Vedligeholdelsesarbejder skal om muligt udføres af håndværkere, der til enhver tid er påført den af bestyrelsen udarbejdede håndværkerliste. Ved større arbejder påhviler det bestyrelsen at indhente alternativt tilbud.
§ 22
Brugsret terrasse-/havearealer, garager, carporte m.m.
22.1. Ejerne af stuelejlighederne har eksklusiv brugsret til de terrasse- og havearealer, der grænser op til lejlighedernes skel.
Den eksklusive brugsret kan til enhver tid af ejerforeningen eller de ejerlejligheds-ejere/andelshavere retten tilkommer, opsiges med et varsel på 30 år. Opsigelsen skal i alle tilfælde ske skriftligt. Efter brugsretsperiodens udløb tilkommer brugsretten samtlige ejere på tilsvarende vis som for andre fællesarealer.
22.2. Brugerne af terrasse- og havearealerne skal stedse for egen regning sørge for, at det areal, der er underlagt egen brug, fremtræder pænt og ordentligt i vedlige- og renholdt stand. Eventuelle hegn omkring de enkelte terrasse- og havearealer vedligeholdes af de respektive brugere efter hegnslovens bestemmelser for fælleshegn.
22.3. Nedennævnte ejerlejligheder har eksklusiv brugsret til de på ejendommen opførte carporte/garager som følger:
Ejerlejlighed nr. 1 Garage nr. 6 g
Ejerlejlighed nr. 4 Carport nr. 2 c
Ejerlejlighed nr. 5 Garage nr. 8 g
Ejerlejlighed nr. 8 Carport nr. 4 c
Ejerlejlighed nr. 15 Carport nr. 1 c
Ejerlejlighed nr. 20 Garage nr. 3 g
Ejerlejlighed nr. 24 Garage nr. 7 g
Ejerlejlighed nr. 29 Carport nr. 9 c
Ejerlejlighed nr. 38 Carport nr. 5 c
Ejerlejlighed nr. 41 Carport nr. 10 c
Ejerlejlighed nr. 42 Garage nr. 12 g
Ejerlejlighed nr. 48 Garage nr. 11 g
Der henvises i øvrigt til vedhæftede situationsplan (bilag 1):
Den eksklusive brugsret kan til enhver tid af ejerforeningen eller de ejerlejligheds-ejere/andelshavere retten tilkommer, opsiges med et varsel på 30 år. Opsigelsen skal i alle tilfælde ske skriftligt. Efter brugsretsperiodens udløb tilkommer brugsretten samtlige ejere på tilsvarende vis som for andre fællesarealer.
22.4. Brugerne af carportene/garagerne skal stedse for egen regning drage omsorg for, at carportene/garagerne fremtræder i pæn vedligeholdt stand med hensyn til maling m.m., alt i overensstemmelse med en senere generalforsamlingsbeslutning om, hvornår der skal ske maling/vedligeholdelse af udvendigt træværk.
22.5. Samtlige ejerlejligheder/andelslejligheder har brugsret til et depotrum, beliggende i kælderen i blok II (Vejlebrovej 115).
22.6. Alle brugsrettigheder til øvrige fællesarealer tilkommer medlemmerne i forening.
§ 23
Ordensforskrifter
23.1. Medlemmet og de personer, der opholder sig i medlemmets ejerlejlighed, må nøje efterkomme de af bestyrelsen eller generalforsamlingen fastsatte ordensregler. Er intet vedtaget gælder den af boligministeriet godkendte lejekontraktsformular vedr. ordensreglement.
23.2. Medmindre andet særskilt vedtages, er det tilladt at holde almindelige husdyr i mindre omfang, såfremt husdyrholdet ikke er til gene for andre ejerlejlighedsejere.
Bestemmelsen om husdyrhold kan kun ændres, således at bestående rettigheder bibeholdes indtil dyrets død.
23.3. Medlemmet må ikke uden bestyrelsens samtykke foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommen udenfor lejligheden, herunder udvendig maling af vinduer og døre samt murværk. Ej heller må opsættes skilte, reklamer, udhængsskabe, eller udvendige antenner m.v.
23.4. Der må ikke på ejerforeningsområdet udøves virksomhed, der ved røg, støj, lugt, oplag, udseende eller på anden måde er til gene for beboerne.
23.5. Et medlem er berettiget til at ændre, modernisere og forbedre sin lejlighed, herunder flytte eller fjerne skillerum, der ikke er en del af den bærende konstruktion, i det omfang det ikke er til gene eller medfører udgifter for medejere.
23.6. Enhver ejerlejlighedsejer/andelshaver har ret til frit at udleje lejligheden.
23.7. I tilfælde af udlejning af en ejerlejlighed i sin helhed har foreningen over for lejeren samme beføjelser med hensyn til krænkelse af de lejeren påhvilende forpligtelser, som en ejer har over for en lejer i henhold til lejeloven og den pågældende husorden, og foreningen kan selvstændigt optræde som procespart over for lejeren, evt. sideløbende med ejerlejlighedejeren. Den pågældende lejer skal gøres opmærksom på denne bestemmelse ved oplysning herom i lejekontrakten, der skal forelægges og tiltrædes af bestyrelsen.
§ 24
Opløsning
24.1. Da foreningen er oprettet i henhold til lovgivningen om ejerlejligheder, kan den ingensinde opløses uden enighed mellem samtlige medlemmer om, at ejendommens ejerlejlighedsstatus skal ophøre.
§ 25
Påtaleret
25.1. Påtaleberettiget er foreningen ved dennes bestyrelse og enhver ejerlejlighedsejer under foreningen.
§ 26
Tinglysning
26.1. Nærværende vedtægter begæres tinglyst servitutstiftende på ejendommen matr.nr. 4 aæ Tranegilde by, Ishøj, ejerlejlighederne nr. 1, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 29, 30, 31, 33, 34, 37, 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 og 53, beliggende Vejlebrovej 113 – 115, 2635 Ishøj.
26.2. Vedtægterne begæres tinglyst pantstiftende som beskrevet i § 20.
26.3. Med hensyn til de hovedejendommen og ejerlejlighederne påhvilende servitutter og byrder henvises til ejendommens blade i tingbogen.
ooo000ooo
Således vedtaget på ejerforeningens stiftende generalforsamling den 26. november 2007.